Iskrem

Iskrem er perfekt å lage den siste dagen i påsken! Det er viktig å kose seg litt ekstra før hverdagen slår til med strenge tak i morgen, sommeren står jo snart for tur. Har du et lavkarbokosthold, er denne isen derimot noe du kan unne deg veldig ofte. Kremfløte er nesten karbofritt, og derfor mer eller mindre perfekt.

Denne oppskriften holder til 3-4 på en kveld. Vi serverte den til dessert langfredag, og det holdt i massevis.

Du trenger:

  • 3 eggeplommer
  • 2 spiseskjeer Natreen
  • 1 teskje vaniljepulver (eller 2 vaniljestenger) smak til
  • 3 dl. kremfløte
  • revet mørk eller sukkerfri sjokolade (vi brukte Cavalier sin, den er sukkerfri og 70 prosent)

Slik gjør du:

Pisk eggeplommene og søtningsmiddelet til en ganske tykk masse.

Deretter stivpisker du kremfløten og vaniljepulveret.

Jeg bruker dette økologiske vaniljepulveret, kjøpes bla. i Sverige, men finnes helt sikkert en plass i Norge også.

Når fløte og vaniljepulver er stivt, tilsetter du den ferdigpiskete gule massen. Vend inn med en slikkepott.

Deretter rasper du sjokoladen. .

. . og rører dette inn.

Ha den hjemmelagede isen over i en form som tåler å bli fryst. Jeg har kjøpt aluminiumsformer, og det funker som bare det. Dekk både bunn og topp med plastfolie, slik at du unngår krystalisering, det smaker ikke bra!

Etter 3-4 timer er isen serveringsklar. Smaker rett og slett himmelsk, og best av alt; den er så og si karbofri ♥

111 kommentarer

  1. JAFS! Kan tro dette var nydelig ja!!!

  2. så veldig godt ut :-D

  3. Ser godt ut! :-)
    Men du… et spørsmål; jeg har lyst til å begynne på lavkarbodiett.. Men jeg er veggis og lurer på om du har noen forslag til hva man kan ha i seg da? :-) Altså grønnsaker er obvious, men sånn ellers liksom :-)
    -Hanna

    1. Victoria

      Når isen får en slags glitrende snøaktig topp.

    2. Hei! Jeg er også veggis! High five. .. Tenkte jeg kunne gi deg noen tips siden vi er i samme båt. Begynte på lavkarbo diet for ca 3 måneder siden, har gått ned 6 kg allerede! Når man er vegetarianer er det så og si umulig å leve på en diet med nesten ingen karbohydrater, da får du for lite næring. Jeg vet ikke om du spiser meieri produkter men naturell youghurt funker, litt frukt, masse grønnsaker, diverse soya produkter som erstatning for kjøtt (inneholder nesten ingen karb!), alle typer ost utenom geitost, egg (hvis du spiser egg), rømme, sauser, nøtter, litt knekkebrød (jeg spiser 2 om dagen), melk, peanøttsmør, rapsolje. ja, håper det hjalp litt. :p

  4. kan man bruke sukrin i stedet for natreen? og hva mener du med krystalisering?

  5. Jeanette

    nam,dette skal prøves

  6. Monika ♥

    Skal prøves! Ser veldig god ut.

  7. mmm, det må jeg lage en dag! så utrolig godt ut :-)

  8. så veldig godt ut! Dette må jeg prøve en gang :-)

  9. Koffor natreen og ikke sukrin? :)

  10. Den MÅ prøves! :D
    Takk for nok et herlig mat tips :)

  11. Hadde det gått ann å smeltet sjokoladen før jeg blander den isteden for å raspe den? slik den blir mer brun is? :)

  12. Hei!
    Super blogg! Det jeg lurte på var at du poster om mat så ofte og samtidig har du verdens beste kropp og er kjempe tynn og pen! Hvordan klarer du det?

    1. LaChicaFeminina

      Fordi det er LAVKARBO kosthold! :)

    2. Emilie: Hvorfor skulle man ikke kunne være tynn og samtidig poste innlegg om mat? Ingen logikk. Man får ikke stram og veltrent kropp av å ikke spise, kroppen trenger mat og næring. Spiser man ikke bryter man ned kroppen.

  13. Nam,nam:)
    Hvor får jeg kjøpt vaniljepulveret som du bruker?

    1. Helsekosten har ofte dette.

      1. Jeg har kjøpt vaniljepulver på Meny :) Ikke akkurat dette, men det er rent vaniljepulver.

  14. Hei,

    De atkinsbarene, hvor kjøper du de? Er det gluten i dem?

    1. Overalt :) Kiwi, Rimi, Bunnpris, Rema, u name it…:) Ligger ved Nutriletten ;)

      1. Finnes også store pakninger med forskjellige Atkinsbarer på Almea.no ;)

    2. Ja det er gluten i atkins!

  15. NAM! Lavkarbois er altid en slager! Kjærsten har blitt dilla og overrasker stadig med hjemmelaget is :)

  16. Dette må jeg prøve! Ante ikke at det var så enkelt:)

  17. Åh det så fantastisk godt ut! Hvor kjøper du Cavalier-sjokoladen? Må forresten slenge med at jeg har blitt helt AVHENGIG av den fiske»grateng»/gryten med torsk du la ut for litt siden, den er helt himmelsk:) fortsett med oppskrifter, kjempeinspirasjon!

    1. Den får du kjøpt på Helsekost :)

  18. Nam! Hvordan lagde du fondue’n? :)

  19. Herregud,

    tennene løper i vann!!! Digger disse oppskriftene du komme med :) Og i morgen er det lavkarbo her i gården også! Er bare helt enig i alt som har med den livsstilen å gjøre :)

  20. Karoline

    Hei! så veldig godt ut :) llurer på hva du anbefaler som matpakke til oss som går på skole? er ikke så lett å finne en matpakke uten brød.

    1. Hva med lavkarbo knekkebrød eller lavkarbo-brød? Disse er kjempegode: http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/04/knekkebrd.html

      Lavkarbo er langt fra så vanskelig som mange tror, tvert imot :) Men krever litt fantasi og ikke minst vilje

      1. Fiberrik med solsikkefrø er som knekkebrød, og har under 3 g karbo pr stk, så det kan jo også være fint på matpakka :)

    2. Jeg lagde et veldig godt brød, som både jeg og typen er hekta på nå. Det er utrolig godt, og holder seg ferskt lenge i brødpose. Smaker utrolig likt som vanlig brød. Kjempe enkelt å ha med seg med masse godt pålegg.

      http://charlotte1987.blogg.no/1303480140_utrolig_godt_lavkarbo.html

  21. Heihei, I tilfelle du ikke er klar over det tenkte jeg å infomere deg om sukkerfrie produkter, det er svært mange sukker frie produkter som inneholder diverse søtnings midler som er svært skadelig i lengden. Så langt har jeg ikke sett at du bruker noen av produktene som man bør unngå men her har du noen linker som kan være til hjelp om du ikke var klar over dette :)

    1: http://planetgreen.discovery.com/food-health/artificial-sweetners-unhealthy-eco.html

    2: http://www.dorway.com/

  22. Veronika

    Mmm atter en gang noe lekkert på bloggen din :-) Flinke dere er. .. Men lurer på noe likevel, for søtstoff inneholder ofte aspartan og det er jo kreftfremkallende og ikke bra for kroppen i det hele tatt. Er det ikke bedre med litt vanlig sukker istedet? ( selv om sukker blir fett såklart, men jeg bare lurer) :-)

    1. SassySmart

      Hvis du har følger med litt i vitenskapens verden, vil du oppdage at aspartam er blitt forsket på i over 30 år, uten noen klare indikasjoner på skadevirkninger hittil :)

      1. Marte Kristina

        Dessuten så vil de som spiser lavkarbo ikke bruke så mye aspartam som søtningsstoff fordi det påvirker blodsukkeret og vil da bli regnet som et karbohydrat :) Søtningsstoffer som maltitol og sukralose er bedre fordi det har mindre påvirkning på blodsukkeret.

        Marte

  23. Namm! Det så utrolig godt ut! Hvis man ikke liker sjokolade går det vel ann å tilsette f.eks bær? :P

  24. Nå er det rene matprat.no her inne altså :O

    1. Fotballfrue

      Kjipt det da! Mange ønsket oppskrifter i forbindelse med påske. Kommer ikke flere matinnlegg på en stund nå. . Men du vet, påsken handler for mange om mat, og for meg som er opptatt av LCHF, var det viktig for meg å tipse leserne mine om nettopp alternativ kos i påsken.

      – C

      1. Jeg er uening med Mari. Jeg ELSKER når du legger ut oppskrifter, Caroline! Det blir absolutt ikke matprat.no for min del. Dessuten er du veldig flink til å ta bilder underveis i matlagingen, og da blir det mye lettere å prøve seg på oppskriftene selv. Du blogger jo om livet ditt, og da er det naturlig å blogge om matlaging også. For oss som har flyttet hjemmefra er faktisk dette en ganske stor del av hverdagen (spesielt når man lager all maten fra bunn, som du er så flink til!)

        Stå på, Caroline! Du har en variert og fin blogg som appellerer til et stort spekter av mennesker! :)

      2. Ebig med Mari over her.
        For oss som ikke går på lavkarbo er disse oppskriftene helt ubrukelige.
        Syns bloggen din har utviklet seg mer til en lavkarboblogg.

        Hva syns du forresten om påstandene om at man fint kan gå på lavkarbo når man er fotballspiller siden man ikke trener hardt nok da?

      3. Fotballfrue

        Den påstanden ler jeg av :D Hva med Bjørn Ferry? Han er i verdenstoppen i skiskyting, trener i snitt 5 timer om dagen. Fungerer fint for han :) Det trenes forøvrig ikke lett i fotball, 1 time fotballtrening kan vel sammenlignes med 2-3 timer langrennstrening :)

        Påstanden om at dette er blitt en lavkarboblogg er jo ganske riktig, men at du mener at oppskriftene er bortkastet er kun din egen feil. Her kan du jo bare erstatte natreen med vanlig sukker, så har du helt normal is. I de andre oppskriftene er det bare å kutte ned på fett, og legge til karbohydrater.

        Det er lov å tenke selv :)

        – C

      4. Marte Kristina

        Jeg elsker også at du legger ut matoppskrifter!!! Fortsett med det :)
        Du kunne jo kanskje prøvd å fikse slik at det kommer opp type «notification» på kategorien «Mat» når du har lagt ut en oppskrift, så kan de som ønsker å lese om mat trykke seg inn på den og kose seg med herlige oppskrifter, mens de som ønsker å følge fotballfrue uten oppskrifter ikke trykke på den. :)

        Ha en fin dag!

        marte Kristina

  25. Christine

    Si meg, tenker du bare på karbo? Bryr du deg ikke om kalorier osv? :) trodde det var først og fremst kalorier som var viktig for å holde kroppen slank

    1. Fotballfrue

      Tenker ikke på kcal. nei :)

      – C

  26. «stivpisket» kremfløte blir jo smør, så mener du da bare at man skal piske fløten til det er vanlig krem?

    1. Fotballfrue

      Men dette regner jeg med at de fleste forstår. Ser det ut som jeg har pisket til smør? ;) Alle vet at det å stivpiske vil si å piske fløten stiv til krem. Ikke overpiske til smør. Dette står jo også på kremfløtepakken :)

      – C

  27. blir isen luftig?

    1. Fotballfrue

      JA! :)

      – C

  28. Isen så deilig ut! Men jeg lurer på om det går ann å bruke sukrin istedenfor det andre søtningsmiddelet:)?

    1. Fotballfrue

      Det vil ikke gi den samme smaken i forbindelse med at dette skal fryses. Men du kan jo prøve :)

      – C

      1. Kanskje det går an å bruke stevia? Noen som har prøvd?

      2. Marte Kristina

        jeg har brukt sukrin istedet for natreen, og jeg syntes det ikke smakte ekte fløte-is. Den smakte litt utvannet, men jeg vet ikke om dette var pga.sukrinen eller at isen krystaliserte seg.

        Skal prøve med natreen så kan jeg skrive hvordan det gikk :)

  29. Maren Everløff

    Takk for alle mat tipsene! Syns ikke det har blitt helt matprat jeg, som noen kanskje syns… du er en utrolig bra blogger caroline! Har åpnet øynene for kostholdet mitt selv og ser at LCHF-kosthold HJELPER. Fått mye mer energi, som kommer godt med i en travel og innholdsrik hverdag :)

  30. Hei :D kjempebra at du deler matoppskrifter med oss, det gjør bloggen mer variert og derfor morsommere å lese! stå på, du gjøre en god jobb! :D

  31. Så flink du er! Håper du har hatt en strålende påske.:) Jeg liker veldig godt alle oppskriftene du kommer med, selvom det kanskje blir for mye matprat for noen!

  32. Den ser god ut, håper det smaker og :-D Skal prøve..

  33. LilleMeg

    Hei igjen!
    Lurer på hvordan str. på bikinier fra Victoria secret er? Har planer om å bestille, men er så usikker. Hvordan er disse i forhold til f.eks H&M?:) Hører at de er veldig små i str. Håper på tips! Er det noen andre som vet dette?
    Håper fortsatt på svar:)

  34. Den så kjempegod ut! Den må jeg prøve å lage en dag :) Det er så fantastisk at man kan spise så mye godt på lavkarbo. Beste kostholdet! :)

  35. Så herlige oppskrifter du kommer med- og så dyktig du er til å kokkelere, tryller jo frem alt mulig av godsaker:) Du er en super inspirasjon!:) Ville bare tipse om at det finnes masse sunne alternativer til kunstig søtning, og som likevel har lav GI; stevia, sukrin (som du jo bruker en del), palmesukker, xylitol, yaconpulver (/yaconsirup) og lucuma. Moro å eksperimentere litt med diverse naturlige søtningsmidler, og finne sin favoritt- som man kan nyte med god samvittighet. Man kan også gjerne blande de ulike søtningsmidlene for å få unike smaker:)

    Ellers vil jeg bare si; keep up the good work, du er en kjempedyktig blogger!:):)

  36. Jeg elsker når du legger ut lavkarbo oppskrifter :) Ikke lett å tilfredstille alle blogglesere, men håper du fortsetter med noen oppskrifter litt innimellom. Du er veldig dyktig:) Har selv en blogg hvor jeg legger ut en del lavkarbo oppskrifter. Noen digger det, mens andre vil kanskje ha enda mer av mote og alt det andre. Slik er det bare :) Denne isen så nydelig ut. Men har bare et lite spørsmål :)

    Har jo sett tidligere at du har brukt sukrin i ting, mens denne gangen brukte du natreen. Er det noen grunn for det?? Smaker ikke sukrin like godt i denne isen? eller er det for at den ikke er så lett å løse opp? bare lurer:) :) Håper på svar.

    1. Marte Kristina

      Det skal visst gi en annen smak. Jeg har brukt sukrin en gang, men jeg syntes isen smakte litt utvannet, kanskje dette skyldes krystalisering i isen. lykke til ! :)

  37. Piske eggeplommene? Altså bare kaste eggehviten da?

    Jeg er veldigveldig dårlig til å lage mat, så må ha det meste inn med teskje.

    1. Marte Kristina

      Ja, du kan kaste eggehviten, eller du kan lage noe annet som du trenger eggehvite til; feks. lavkarbo sjokolademousse. Da slipper du å sløse bort eggehviten :)

    2. Hvis ikke det står i oppskriften at du skal bruke eggehviten er det bare å kaste:)

  38. Oioi, den så jo herlig ut! :D

  39. Denne oppskrifta skal jeg prøve i min ny innkjøpte iskrem maskin:)

  40. Mmm, den så og hørtes utrolig god ut! Den må jeg prøve å lage :-D

    Tusen takk for en god oppskrift!

  41. Hei :) har hørt at man kan få «råtten» ånde av å ikke spise karbohydrater. Har du opplevd dette?

    1. Fotballfrue

      Hehe, nei. . :)

      – C

  42. Hei!Jeg som er avhengig av å ha med meg matpakke på jobb, hvordan får jeg den lavkarbo-style? Er ikke så glad i å spise salat hver dag til lunsj, og den blir ofte litt vassen når jeg drar den med meg hjemmefra. Har du tips?

    1. Jeg har med meg frokost og lunsj på jobb HVER dag og det er ikke noe problem..Så og si aldri salat :) Jeg baker nøtte scones, hjemmelaget knekkebrød, omelett som jeg varmer e.l. Eggewraps som jeg fyller med diverse eller rett og slett kokte egg med majones. Middagsrester!! Ypperlig som lunsjmat dagen etter :) Vi har kjøleskap på jobb hvor jeg oppbevarer mat, og micro hvor jeg varmer mat, men har også kjøpt to matbokser med kjøle-elementer i slik at maten holder seg kald dersom jeg f.eks skal «på tur».

  43. Hei, har sett en del hjemmelaget is varianter -og i de aller fleste skal man røre slik at ikke isen krystaliserer seg. Hvordan gjorde du det med denne? Du skriver jo ikke at du rører i den, så regner jo ikke med det -men hvorfor blir ikke denne krystalisert ved å bare legge plast over? Jeg savner is; skal definitivt prøve meg på denne ja :)

  44. Clementine

    Jeg lurer også på om jeg må røre?! Har isen i fryser’n nå, og siden det ikke sto noe om det så har jeg ikke rørt…

    1. Fotballfrue

      Etter at du har satt det i fryseren skal du selvfølgelig ikke røre :)

      – C

      1. Clementine

        Ok, da gleder jeg meg til å smake snart :)

        (men som Lissi over meg skrev, i de aller fleste is-oppskrifter står det nemlig at man skal røre hvert kvarter/halvtime mens isen står i fryseren evt bruke iskremmaskin, så derfor var det ikke så selvfølgelig)

        Takk for oppskrift uansett, fortsett å legge ut oppskrifter :)

  45. Ser veldig godt ut :) Kan man bruke surkin i stedet for natreen når man lager isen? :)

    1. Fotballfrue

      Nei, jeg tror ikke det vil fungere så bra :( Er noen som har diskutert det lenger opp i tråden her :)

      – C

  46. Det såg utrolig godt ut! Isfrelst som jeg er! :)

  47. Jeg vet jeg har lært veeeldig mye av oppskriftene dine, og kostholdet gjennom bloggen din. Er utrolig interessant og håper virkelig du fortsetter !:) motiverende og lærerikt for alle:)

  48. Veronica

    http://www.kajafoss.com/2011/04/hvorfor-spiser-vi-lavkarbo-mat-viktig.html

    Hvis du skulle ha problemer å forklare lavkarbo i fremtiden så forklarer hun det utmerket, og grundig!
    Grunnen til at lavkarbo funker :) Hun er ganske ny. Trenger nok noen ekstra viewers :)

  49. […] av fotballfrues oppskrift måtte jeg jo lage iskrem i dag, det er jo så fint vær! Jeg har ikke laget iskrem før […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *