Utradisjonell fiskegrateng

Vi har diskutert litt frem og tilbake her hjemme, og kommet frem til at vi kaller dette for en fiskegrateng, selv om det på mange måter kan kalles en fiskegryte også. Grateng fordi den tross alt skal gratineres i ovnen.

Uansett, grateng eller gryte, fantastisk deilig smaker det likevel. Selve oppskriften har vi stjålet fra moren til Lars-Kristian, også har vi både kuttet ut noe og lagt til noe selv ♥

Dette trenger du til 2:

  • 1 spisspaprika
  • 1 gulrot (se bort fra den ekstra på bildet)
  • 1 purreløk
  • revet ost
  • 1 boks crème fraîche
  • ca. 450 gram torsk
  • smør til steking, vi bruker Tine Ekte Meierismør
  • 2 bokser krydderkremost, vi elsker denne – Afrikansk paprika

Slik gjør du:

Kutt grønnsakene i skiver . .

. . ha dem i en bolle, og bland.

Deretter surrer du dem i smør, hvor mye ser du an selv. Etter cirka 10 minutter skal de være ferdigsurret – blanke og fine.

Kutt torsken i små terninger / skiver. .

. . ha det i en ildfast form, og hell over grønnsakene.

Ha over både paprikaosten og crème fraîchen . .

. . og bland alt sammen.

Rørerøre . .

Ha deretter over så mye revet ost du ønsker (vi foretrekker MYE), og sett herligheten inn i ovnen på 200 grader i 30 – 40 minutter.

Lykke til, håper det smaker ♥

Mineelisa@hotmail.com

163 kommentarer

  1. […] serverte jeg en oppskrift som Caroline fotballfrue.no tipset sine lesere om, og hele min familie, inkludert de to guttene jeg passer for naboen denne […]

  2. […] uken med en aldri så liten middagsoppskrift! Denne fiskegratengen har jeg stjelt oppskrift av fra Fotballfrue, men gjort noen små justeringer selv. Som LCHF-tilhenger, serverer Caroline den plain, mens vi […]

  3. Spennende! Skal prøves :)

  4. Denne slo an hjemme hos oss, måtte riktignok bruke en annen smøreost enn den du anbefalte, men det skaper jo bare variasjon. Spennende måte å bruke torsk på, takk for tipset, denne blir ofte brukt heretter!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *