Oppskrift: lasagne

Denne smaker helt utrolig godt. Som de fleste nå er klar over, har jeg og Lars-Kristian startet på et LCHF-kosthold, som kort sagt handler om å kutte ut det meste av karbohydrater, og heller bruke fett som energikilde. Ved siden av denne lasagnen har vi derfor seterrømme og litt ruccola.

Når vi lager denne mengden, har vi nok til middag i to dager. Du trenger:

  • 2 bokser cottage cheese (kjøp 3, og tilpass mengden etter smak og behag)
  • 2 bokser tomatpuré (kjøp 3, og tilpass mengden etter smak og behag)
  • 2 pakker kjøttdeig – vi foretrekker kjøttdeig av svin
  • 4 hvitløksfedd
  • 1 løk
  • 1-2 squash
  • revet ost
  • ruccola – tilbehør
  • seterrømme – tilbahør

Slik gjør du:

Skjær opp squashen med en ostehøvel. For å unngå for mye vann i den ferdige lasagnen, er det en fordel å enten steke squashen først, eller salt den og la den ligge i 15 minutter. Deretter tørker du av vannet som legger seg på overflaten.

Stek kjøttdeigen og tilsett tomatpuréen. Hakk opp løk og hvitløk for å oppnå bedre smak, og tilsett dette.

Det er en fordel å bruke en hvitløkspresse.

Bruk en ildfast form, og legg litt kjøttdeigen i bunnen, bruk squashen som pastaplater og legg disse over.

Legg et lag med cottage cheese over squashen. .

. . og fortsett slik til du har fyllt opp den ildfaste formen. Topp det hele med masse revet ost.

Stekes i forvarmet ovn, 200 grader i ca. 30 – 40 minutter. Husk tilbehør

Publisert i Mat

341 kommentarer

    […] Travel dag i dag! Har nesten hoppet fra den ene drosjesjåføren til den andre, og vært overalt på samme tid. Føler jeg i hvert fall. Men, nå er i omsider dagens løping på brostein over, og jeg er endelig hjemme. Har jeg store planer om å finne fram joggebuksa, legge beina på bordet og snoke litt i livet til Harry Hole, før mannen kommer hjem med fulle Kiwi-poser. I dag blir det utradisjonell fiskegryte på herr og fru. Mange ble nysgjerrige på lasagnen jeg nevnte i går, den finner du oppskriften på her. […]

    hva spiser du når er i byen .o.l og kanskje ikke har med deg noen «niste» ?
    Trenger tips! er jo så mye usunt rundt omrking…
    :- )

    […] by admin on 4. november 2011. Posted in mat Denne oppskriften har jeg lagd flere ganger, og synes den er bedre enn vanlig lasagne med pasta! Serverte med salat […]

    […] med lavkarbolasagnen til Caroline som hos meg alltid ender opp som […]

    Kathrine

    Vanlig tomatpure har da egentlig mye karbohydrater i seg. 12-13 g per 100 g mener jeg at jeg så. Fant selv en boks som heter polpa med «finkrossade tomater» som det står på boksen. Smaker like godt, men har under halvparten med karbo som vanlig tomatpure. 3,9 gram per 100 i den boksen. Så «sparer» endel karbs på denne :)

      Fotballfrue

      Viktig å se på tilsetningsstoffer :) Husk at tomater er «ja-mat» på lchf. At det er et lavt karboinnhold på den du har kjøpt, betyr bare at det er mindre tomater i den. Så lenge det ikke står noe om tilsetningsstoffer, går tomatpure fint, så lenge du ikke skal ligge under x-antall karbohydrater om dagen da :)

      – C

    Christina

    Lagde denne i dag, bare med karbonadedeig, og den ble utrolig god! Jeg bare lurer på en sak! Da den kom ut av ovnen var det veldig mye vann som hadde skilt seg ut fra squashen tipper jeg, har jeg ikke saltet den nok da eller?

      Fotballfrue

      Ja, da har de ikke lagt lenge nok i salt :/ Evnt. kan du steke dem, men det tar sånn tid :O

      – C

    […] Kilde: fotballfrue.no […]

    […] Lavkarbo lasagne med squash – oppskrift her! […]

    […] TIRSDAG Squashlasagne (oppskrift kommer, denne er kjempegod!) Oppskrift her forøvrig. […]

    Hvor mange gram cottage cheese, tomatpuré og kjøttdeig?

      Caroline

      Hele boksen med cottage cheese, hele tomatpureen og hele kjøttdeigen :) Men ett tips! Bytt ut cottage cheese med mascarpone!

    christian

    hei, hva når squasjen har lagt med salt….hva gjør en så, tørker av de, skyller de, eller ikke noe?

      Caroline

      Tørk av med tørkepapir :)

    […] har jeg lånt fra Caroline Berg Eriksen, også kjent som […]

    hei lurte på hva kan jeg ta isteden cottage chesse?

    Bruker du ingen krydder eller noe? Er det den bittelille boksen med tomatpurè du bruker? eller er det glass?

      Caroline Berg Eriksen

      Salt og pepper, og av og til basillikum :) Kunne sikkert brukt krydder mer bevisst, har du noen forslag? :)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *